De Rechtspraak is momenteel bezig met zijn manier van werken aan te passen in verband met het coronavirus. De rechtbanken en hoven werken ondertussen door, zoveel mogelijk op afstand en met digitale middelen. Vanaf 11 mei zijn ook rechtszaken met procespartijen in de zittingszaal beperkt weer mogelijk, als de fysieke aanwezigheid van partijen noodzakelijk is. Voor een aantal rechtsgebieden zijn er tijdelijke regelingen vastgesteld. Inmiddels is er ook een algemene regeling voor (zeer) urgente rechtszaken opgesteld. De meeste proceshandelingen worden tot nu toe schriftelijk gedaan in verband met het coronavirus.

Of uw kwestie een mondelinge behandeling zal krijgen en/of uw situatie door de rechtbank als ‘urgent’ wordt aangemerkt kunt u natuurlijk aan Stoffelen advocatuur voorleggen. Dat geldt tevens voor andere juridische vragen over de gevolgen van het coronavirus, bijvoorbeeld vragen over arbeidscontracten en/of conflicten tussen de werkgever en werknemer.

Advocatenkantoren zijn inmiddels gestart met het ‘coronaproof’ maken van hun kantoren. Zo ook bij Stoffelen advocatuur in Gennep. Ondanks dat alle fysieke besprekingen zoveel mogelijk worden beperkt, blijft mr. Sylvia Stoffelen uiteraard op de gewone openingstijden beschikbaar voor (nieuwe) cliënten. U kunt haar bellen, mailen of een gesprek via bijvoorbeeld Skype behoort tot de mogelijkheden. Noodzakelijke fysieke gesprekken vinden echter ook plaats bij Stoffelen advocatuur, en wel aan tafels met een plexiglazen tussenwand. Er zijn desinfecterende middelen beschikbaar en uiteraard wordt anderhalve meter afstand tussen personen in acht genomen.